Pengalaman merasa makanan Western di kongkong

0
2297

Jom ngeteh dekat kong – kong, ada satu kedai western punya lah sedap . Tak sama dengan kedai – kedai western yang aku pernah rasa. Kebanyakan nya macam gah dia punya iklan tapi , sekali cuba , hmmm biasa jer.

Rasa serupa jer makan western dekat ford court hyper – hyper market sekitar Bandaraya. Takdelah power sangat. Kiranya boleh lah. Jenis selektif yang berkira ok maa. Ada harga ada rasa. Jangan sampai terkena ada harga tapi rasa tak memuaskan.

Kalau nak kata , ada juga kedai western yang sedap tapi, Menu yang sedap tu hanya berberapa kerat jer, yang sedap yang lain rasa macam agak kecewa sikit lah. Dengan kadan yang tukang layan pun buat kerja sambil lewa . Tak sepenuh hati nak buat kerja , janji dapat gaji itu yang kita rasa macam nak bom jer dekat page fb mereka.

Tapi oleh kerana kita dah makan, so tak boleh lah nak kata apa. Yang boleh kita lakukan .. sekali jer lah singah kedai yang ini.
Harga dia pun bukan budget sangat , standard harga pasaran hihi. Jadi untuk anda pemilik cafe western sila sediakan SOP supaya makanan yang disediakan akan sama kualiti rasanya, Walaupun tukang masak anda sudah berhijrah menjadi pesaing kedai anda.

Okeh kali ini kawan nak sugest satu kedai, Di penghujung jalan lama masai dan Cahaya Baharu. Kira nya jalan nak pergi TOl cahaya bahru. Highway Senai Desaru. . Dah jumpa simpang trafik light terus lagi. Sampai habis jalan , Nampak sungai belok kiri simpang kedua masuk. Dekat situ ada lah deretan kedai yang menghadap sungai.

KIta akan nampak restoran yang di buat atas kelong. Memang suasana agak best , cuma dari trafik light nak masuk higway ke tol jalan agak sunyi sikit, Biasala jalan kampung yang ber tar. Tapi kalau dah sampai nampak meriah beb. Ramai orang di sekitar pasir gudang pepagi ahad cari ikan segar dekat sana.

Kedai makan yang saya rekomen bernama “Roti Rentung” dekat FB ada page dia, Buka FB cari sendiri insha allah jumpa. Makanan yang di sediakan semuanya ala cart. Tukang masak, merangkap tuan kedai akan masak dengan penuh kasih sayang supaya setiap hidangan yang anda pesan akan terasa berbaloi ketika anda mengunyah dan menelanya.

Walaupun baru pertama kali datang , memang akan rasa nak repeat datang lagi disebabkan keenakan masakan yang disediakan mengikut menu yang kita minta.

Menu yang saya rasa untuk kali pertama adalah seperti berikut hihi:- 

1) Nasi Ayam sambal hijau – 4
2) Sup & Roti (3kpg) – 4
3) Chicken Grill – 5
4) Sirlion Stik – 5 
5) Roti Leleh – 2
6) Sirap Limau Ice Jug
7) Cikong panas – 3
8) Kopi O panas – 2
9) Otak- Otak

Air Cikong sedap
Sup cendawan sesedap Pizza Hut
Ayam bakar lah ni
Nasi goreng mak kau hijau hihi
Kesukaan ambo , Stik daging ada umph
Roti rentung leleh , fui yo ..
Best ooo semuanya saya kata sedap, Lagi sedap kalau ada yang nak belanja saya repeat hihihi

So untuk anda yang mahu mencuba boleh lah try cuti hujung minggu nanti. Boleh rujuk google map dibawah ini.

HOT OFFER
Hotel murah dari Trivago
Previous articlePengalaman menonton London Musical Circus
Next articlePanduan senarai harga Joven Water Pump
Blog onlajer telah mula bersiar pada tahun 2012. Blog ini asalnya banyak bercerita tentang nota pembelajaran elektrik fasa satu. Dari situ ia terus berkembang menjadi blog teknikal lifestyle yang jarang - jarang anda baca. Semoga perkongsian yang di muat naik blog onlajer dapat memberi manfaat kepada pembaca sekelian. Sebarang maklumat yang ada disini adalah berdasarkan pengalaman dan pembacaan penulis . Dan ada juga blog post yang diterbit mengandungi maklumat yang diambil dari laman web yang akan dinyatakan pada artikel tersebut. Sebarang maklumat yang diguna pakai adalah tertakluk kepada risiko anda sebagai pembaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge