Resepi Istimewa Kambing Perap Optimized

0
48
Resepi Istimewa Kambing Perap Optimized

Yeah boss baru saya belanja makan daging kambing perap. Bezanya sebelum ini terus ngap. Tetapi disebabkan pandemik kena masak sendiri.

Kalau ikutkan saya memang malas nak masak tapi rajin nak makan. Jadi dapat jer kambing perap ini terus jer lebur dekat kuali ajaib.

Alhamdulilah dah masak licin takde pun balance2. Selera ngalahkan naga hihihi.

Resepi Istimewa Kambing Perap Optimized
Lebur kambing perap mengunakan kuali ajaib. Kalau takde kambing perap, kambing tabur garam dan kunyit ok jer hahaha

Namun boss saya kata dia boleh buat kambing perap yang lebih sedap dari yang terjual dipasaran, Kuncinya kena rajin dan sabar. Seterusnya ikut sahaja resepi yang telah diberikan.

Kambing Perap Optimized

Bahan bahan
1. Of course Kambing la.. Banyak Ikut suke..
2. Halia dikisar
3. Lengkuas dikisar
4. Bawang putih dikisar
5. Bawang besar dikisar
6. Sos tiram
7. Ketumbar dikisar
8. Rosemary
9. Serai dikisar halus
10. Gula merah lagi banyak lagi sedap
11. Gula melaka, kalau nak lg sedap gula nisey
12. Biji Black paper di tumbuk
13. Extra asam jawa jgn banyak sangat nanti masam
14. Sos Black paper
15. Serbuk perasa
16. Sedikit garam

Bahan2 kat atas tu dicampur kan sekali dan gaul sampai sebati. Kalau dah sebati baru masukkan kambing and gaul sampai sekata. Lepas tu perap semalaman baru power… Lagi lama Perap lagi power.. Pastikan Perap letak dalam ais box di tempat yg tidak beku. Kalau nak buat stock lame, selepas perap semalaman baru la boleh di bekukan and dah boleh buat stock.

Seperti biasa kalau suka retweeet resepi ini Dan Semoga perkongsian Resepi Istimewa Kambing Perap Optimized ini bermanfaat untuk anda semua. Untuk lebih info Jom sertai Telegram onlajer, https://t.me/onlajer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge