Port Megah Ria Tempat makan Sedap di Johor

0
590

Apabila kita bercerita tentang Tempat makan Sedap di Johor. Munkin ada yang berkata.

Makan untuk hidup atau hidup untuk makan. satu perkataan yang punyai makna berbeza.

Tetapi yang penting nya apa bila sudah cukup masanya, perut kita akan meminta – minta untuk diisi.

Jika dari Isnin hingga Jumaat bagi pekerja industri, perut kita seperti sudah diprogram untuk makan pada waktu yang telah ditetapkan.

Seperti sarapan pagi Jam 9.30 dan makan tengah hari Jam 12.00.

Okeh untuk tidak membuang masa saya kongsikan sedikit berberapa lokasi makan sedap di johor yang pernah saya ketahui.

Lokasi pilihan Taman megah Ria, Masai Johor.

Sebuah taman lama, yang berusia tidak kurang 35tahun. Tetapi ada tiga buah Restoran yang menyediakan hidangan Roti Canai yang boleh dikira kena dengan selera masyarat umum.

Tempat makan Sedap di Johor

Tiga restoran ini dkenali sebagai restoran bayan, Restoran kuali emas. dan sebuah lagi dikenali sebagai Nurfaliqa Cafe.

Tempat makan Sedap di Johor

Lokasi sarapan pagi untuk pekerja swasta dan Kerajaan yang biasa berada di sekitar kawasan ini.

Tempat yang sama harga dan saiz yang berbeza. Pelangan tetap kekadang dapat harga istimewa, bergantung kepada Rezeki anda hari ini.

Restoran Kuali Emas juga terkenal dengan kesedapan Nasi Briyani nya. Menu istimewa ini haya ada pada Hari Khamis lebih kurang 10 pagi hingga 2 petang atau lebih awal dari biasa. Konsep layan diri. Anda ambil dan terus bayar. Hari lain lebih kepada nasi campur untuk menu tengah hari. Cuti setiap hari Jumaat.

Jika berhajat jangan segan silu . Memang nasi bryani padu

Bergitu juga dengan Restoran Bayan menu nasi campur untuk juadah makan tenga hari. Cuti setiap hari selasa ataupun jika pemiliknya ada hal.

Manakala Restoran Nurfaliqa, Menu utama Aneka roti canai dan juga sarapan berat seperti Nasi lamak, Nasi goreng , mee goreng lontong dan juga soto. Kombinasi ayam goreng atau telur pilih sahaja. Hari cuti setiap hari selasa. Dan restoran ini juga menyediakan menu ala carte.

Nak rasa duduk dekat warong seperti di kampung anda boleh sahaja duduk di warung sebelah masjid. Menu utama Nasi ambang dan pelbagai juadah yang anda boleh pesan mengikut selera anda.

Jadi jika anda tersasar ke megah ria, kota putri masai anda boleh sahaja mencari restoran yang saya senaraikan disini.

.

Previous article5 Cara Penternak Kambing Menjana Keuntungan Lumayan
Next articlePerbezaan antara ELCB atau RCCB
Blog onlajer telah mula bersiar pada tahun 2012. Blog ini asalnya banyak bercerita tentang nota pembelajaran elektrik fasa satu. Dari situ ia terus berkembang menjadi blog teknikal lifestyle yang jarang - jarang anda baca. Semoga perkongsian yang di muat naik blog onlajer dapat memberi manfaat kepada pembaca sekelian. Sebarang maklumat yang ada disini adalah berdasarkan pengalaman dan pembacaan penulis . Dan ada juga blog post yang diterbit mengandungi maklumat yang diambil dari laman web yang akan dinyatakan pada artikel tersebut. Sebarang maklumat yang diguna pakai adalah tertakluk kepada risiko anda sebagai pembaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge