5 Nasihat Daripada Pelabur Saham Berjaya

Dalam pelaburan saham, tiada yang lebih berbaloi untuk dilaburkan selain daripada ilmu pelaburan saham sendiri. Belajar dengan lebih mendalam tentang pelaburan saham sebelum terjun ke bidang ini.

2 – “I will tell you how to become rich. Close the doors. Be fearful when others are greedy. Be greedy when others are fearful..” – Warren Buffett

Bersiap untuk melabur ketika pasaran menurun dan “keluar” daripada pelaburan tersebut ketika ia melambung tinggi.

3 – “It’s not whether you’re right or wrong that’s important, but how much money you make when you’re right and how much you lose when you’re wrong..” – George Soros

Terlalu ramai pelabur yang obses dengan membuat keputusan yang betul walaupun hanya mendapat keuntungan yang sedikit. Untung besar & dapat kurangkan kerugian ketika buat keputusan yang salah kadangkala lebih baik.

4 – “In investing, what is comfortable is rarely profitable..” – Robert Arnott

Kadangkala anda harus keluar dari zon selesa anda untuk memperoleh keuntungan yang lebih besar. Mulakannya sedikit demi sedikit agar dapat membina keyakinan diri sebagai seorang pelabur yang profesional.

5 – The stock market is filled with individuals who know the price of everything, but the value of nothing.” – Phillip Fisher

Membuat pelaburan tanpa sebarang ilmu serta kajian yang mendalam akan menyebabkan anda membuat keputusan yang bakal merugikan setiap pelaburan anda. Kajian mendalam sangat penting berbanding sekadar mendengar pandangan orang lain.

Usah risau jika anda masih berasa down dan tertekan.. Usah risau juga jika anda mengalami situasi untung dan rugi dalam saham.. Ianya perkara biasa!

Dengan ilmu pelaburan saham yang betul SERTA mentor saham yang berpengalaman, anda pasti mampu mengawal emosi anda dan mula menjana keuntungan hasil pelaburan saham anda dengan strategi yang betul!

Klik link ini jika anda betul-betul serius untuk memulakan pelaburan saham! – Jom Labur Saham

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda semua. Untuk lebih info Jom sertai Telegram onlajer, https://t.me/onlajer.

Baca Juga:- Rahsia trading saham tidak akan dibongkar XOX kaunter pertama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge