Cara Paling Murah untuk Bakar Lemak Dengan Pantas

0
1036

Jika nak diambil kira dengan  faktor ekonomi rakyat Malaysia ini , Kita sangat bertuah kerana kebanyakan daripada rakyat  kita ini memang cukup makan.  Pergi sahaja kemana – mana kawasan  taman perumahan,pekan   ada sahaja kedai  dan restoran 24 jam yang sedia menyediakan menu – menu masakan kegemaran kita.

Antara menu kegemaran rakyat kita  seperti Mee goreng, Roti canai sehingga ke makanan segera seperti burger sudah menjadi suatu cemil – cemilan yang tidak mengikut masa. Sehingga ramai diantara kita sudah  Berjaya mengumpul lemak tanpa di duga – duga.

Ramai yang kaya lemak

Mengikut pengalaman saya , Salah satu punca seseorang itu kaya lemak adalah disebabkan faktor peningkatan taraf hidup.

Dengan kuasa membeli super yang tanpa kawalan, Seseorang itu  boleh menjadi gemuk tanpa disedari. (Tanpa bimbingan, senaman dan juga kawalan nafsu ,Seseorang itu boleh menjadi gemuk) .

Lebih – lebih lagi apabila mereka lebih suka mengamalkan  gaya  hidup yang hanya suka kesedapan  .

Sedap makan,sedap tidur ,sedap menonton tetapi  tidak suka mengawal dan bersukan. Walaupun ada sesetengah nya mendakwa mereka  dipengaruhi oleh genetik dan keturunan.

Mereka Mahu Kurus

Namun apabila mereka melihat orang yang sebaya atau yang lebih muda daripada mereka lebih segak dan cantik dengan berat badan yang ideal mereka mula terfikir ,” Bukakah bagus jika saya seperti mereka.Kurus, Segak ,Tampan dan Cantik.”

Dari situlah kebanyakan kita memasang angan – angan untuk mengembalikan berat badan yang ideal seperti dahulu kala. Memakai pakain yang lebih smart dan trendy , Mengikut gaya masa kini.

Panduan diet untuk kurus

Diet Buah – buahan juga Membantu

Untuk Kurus Harus Mula Dari Sekarang.

Jujur selepas memohon daripadanya , anda perlukan sokongan daripada keluarga dan rakan – rakan anda.

Pasti apabila kita mahu berubah ia akan bermula daripada rumah, Dengan sokongan keluarga anda munkin dapat mengawal gaya pemakanan anda. Untuk diet seimbang anda boleh google sahaja dan tampal di dapur supaya anda dan keluarga dapat mengetahui apa yang patut dimakan.

Yang paling penting kuantiti yang perlu diambil. (Lebih elok makan dengan kuantiti sedikit berulang kali daripada makan kenduri dalam sesuatu  masa).

Dari saya elakan makan bersendirian didapur, Ada sesetengahnya munkin akan culas apabila lauk pauk yang dimasak sunguh menyelerekan.

Setiap pasangan harus menemakan pasangan makan didapur. Dengan ini selain daripada  dapat mengawal pemakanan , kasih saying bersama keluarga pasti lebih erat, Tak Bergitu?.

Senaman Semingu Tiga Kali

Sebagai salah seorang Malaysia Best Blog 2015  saya katakan anda harus ada partner, rakan sukan apabila baru mula melakukannya. Anda seorang anda hebat sejam ,dua jam andaboleh melakukanya. Tetapi bagai mana pula soal Istiqamah atau kekerapan?.

Anda ada rakan walaupun hanya setengah jam munkin boleh melakukanya semingu sekali atau dua kali tatapi untuk jangka masa panjang . anda boleh melakukanya. Masing – masing terpaksa. Anda malas dia ajak ,tak pergi segan. Bergitulah sebaliknya. Tetapi jika hanya anda seorang,alone ? “ Maaf untuk berkata, Anda akan hanya akan hangat – hangat tahi ayam”.

Dapatkan nasihat dan panduan

Benda yang paling senang anda boleh sahaja google, tips yang saya beri juga boleh dikira panduan tetapi jika anda mahu serius untuk kurus anda memang wajib pergi baca tips – tips untuk kurus daripada saudara Hafiz Wasa.  Jujur tips dia ada yang percuma dan ada yang anda harus bayar.

Tetapi jika azam anda inginkan kurus dengan sehat dan cergas anda memang perlukan sesuatu panduan yang sememang nya boleh membantu bentuk badan anda menjadi Cantik ,segak standing dengan rakan – rakan anda yang sememangnya sudah kurus.

Teknik Bakar Lemak Pantas 

Previous articlePentingnya Walkie Talkie Untuk Kontraktor
Next articleKontraktor Ultra Melayu Harus Bermula Sekarang
Blog onlajer telah mula bersiar pada tahun 2012. Blog ini asalnya banyak bercerita tentang nota pembelajaran elektrik fasa satu. Dari situ ia terus berkembang menjadi blog teknikal lifestyle yang jarang - jarang anda baca. Semoga perkongsian yang di muat naik blog onlajer dapat memberi manfaat kepada pembaca sekelian. Sebarang maklumat yang ada disini adalah berdasarkan pengalaman dan pembacaan penulis . Dan ada juga blog post yang diterbit mengandungi maklumat yang diambil dari laman web yang akan dinyatakan pada artikel tersebut. Sebarang maklumat yang diguna pakai adalah tertakluk kepada risiko anda sebagai pembaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge