Pentingnya Walkie Talkie Untuk Kontraktor

0
1018

Tahukah anda apabila anda berada dalam bidang kejuruteraan khasnya elektrik , Perhubungan antara rakan sekerja juga perlu bagi melancarkan kerja – kerja yang dilakukan.

Sebagai contoh apabila saya berada dilapangan atau berada dikawasan proses , rakan saya yang berada dibilik kawalan akan berhubung dengan saya , adakah selamat atau tidak untuk beliau menghidupkan kuasa elektrik pada mesin yang saya selengarakan.

Contoh kedua apabila melakukan penyambungan dibilik yang berasingan dan saya ingin memastikan warna cable yang akan saya pasang itu adalah sama dengan apa yang beliau sambung. Jadi disini saya perlu kepastian maka itulah saya perlu satu alat perhubungan yang paling sesuai dan tanpa kos.

Baca juga – Panduan membeli power tools untuk kontraktor baru

Mungkin ada yang terfikir kenapa tidak sahaja mengunakan handphone. Ya jika satu dua boleh juga digunakan , Tetapi apabila melakukan kerja – kerja yang agak kasar pengunaan handphone sama sekali tidak sesuai.

Malah kerja – kerja penyambungan bukan satu atau dua wayer , malah beratus wayer perlu kita sambung dan uji bagi mengelakan berlaku sebarang kesilapan. Dengan itu pengunaan walkie talkie adalah yang paling terbaik untuk segala kerja – kerja teknikal yang berada dikawasan sekitar.

Malah jika diikutkan , Kebanyakan syarikat juga tidak membenarkan pengunaan handphone. Lebih – lebih lagi syarikat oil and gas.

Malah lebih drastik lagi ada yang hanya membenarkan Walkie Talkie Jenama Motorola sahaja yang boleh digunakan dalam permis mereka.

Jadi untuk anda yang sedang tercari – cari harga Walkie Talkie jenama Motorola. Anda boleh layari halaman Kedai Walkie Talkie Terbaik disini

Harga Walkie Talkie

Okeh untuk model diatas Motorola TLKR T80ex walkie talkie .Kelebihanya kalis Air. Dikhabarkan juga boleh menjangkau signal 10KM. Bergantung kepada keadaan cuaca.
“macam signal astro juga nih”

Manakala ketahanan bateri untuk model ini, Ia boleh menjangkau sehingga 16jam masa berbual.

Okeh untuk maklumat lanjut atau survey – survey harga walkie talkie dipasaran , Anda kena lihat di OnShop Walkie Talkie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge