Idea Dan Panduan Memborong Dari China

0
912

Seperti yang kita ketahui , Barangan daripada Negara China, Dikategori sebagai Murah dan boleh pakai. Maksudnya ada yang berkualiti, ada yang baru beli pakai sekali dah rosak Dan ada juga peralatan yang benar – benar tahan lama dan sangat berbaloi kita membelinya.

Namun apa pun faktor keadaan barangan Negara China ini, kita masih lagi mahu membelinya.

Antara barangan yang biasa di import daripada China

Alatan Permainan-
Yang ini anda selalu jumpa, Paling koman dekat kedai RM2. Memang benar ada yang mahu membeli Alat Permaianan yang mahal – mahal. Tetapi berapa sangat yang akan membelinya. Mungkin jika anda seorang pengumpul memang tepatlah jika anda beli yang berkualiti.

Pakaian –
Nak lawan peniaga lain , Munkin Alternative nya membeli secara borong terus Dari China. Seperti saya saya tidak bergitu memilih, Janji Selesa dan yang penting murah saya akan Beli. Pakaian seperti T-Shirt biasanya tahan lama. yang tak tahan biasanya warna dia sahaja.

Alatan Elektronik –
Ada juga beli barangan seperti ipad , Charger handphone. Malah Jam tangan juga ada dibeli dari China. Dan siapa sangka Tasbih digital adalah produk laku keras buatan China yang senang dipasarkan jika kena dengan tempatnya.

Alatan Elektrik-
Yang ini memang “Favourite” saya, .Banyak sekali peralatan elektik dari China yang boleh kita beli.
Sebagai Contoh alatan perkakasan rumah dari lampu,kipas malah penghawa dingin juga boleh dibeli dari sana. Jangan lupa perkakas Dapur pun ada.

Dan untuk kontraktor anda boleh cuba membeli aalatan kerja “Power Tools”.Seperti mesin gerudi,pencanai welding set anda google sahaja mesti ada apa yang anda inginkan.

Bahan Makanan-
Masuk sahaja Tahun Baru bertong – tong Limau Mandrin sampai dipasar raya disekitar tempat anda. Manakala makanan tin juga banyak tersusun.

Tinggal anda mahu membelinya atau tidak. Malah jika anda perasan makanan ringan dan gula – gula yang kita makan ada juga yang dibeli dari Negara China.

Kesimpulannya, barangan di Negara di china tidaklah seteruk yang orang ramai sangka. Untuk mengelak masalah ini anda haruslah membuat kajian barangan yang anda ingin dibeli supaya kita tahu akan kualiti barangan tersebut agar mendapat kepuasan hati pelanggan.

Borong Dari China

Jadi bagaimanacara nak memborong barangan ini!

Anda tahu Alibaba.com, AliExpress.com dan ToaBoa.com.?

Pada zaman yang serba canggih ini, orang cina lebih cenderung menggunakan teknik borong online dengan menggunakan website ToaBoa.com. teknik ini hanya diketahui oleh mereka kerana website ini adalah dalam berbahasa cina.

Jika anda mahu mencuba pasaran ditempat anda, ToaBao.com membenarkan anda membeli dalam kuantiti yang sedikit.

Malah anda mesti sedang tertanya-tanya mengapakah dan siapakahsyarikat yang menguruskan website ToaBoa.com, sebenarnya website tersebut adalah milik syarikat Alibaba.

Di samping itu, kalian perlu tahu bahawa syarikat ini mempunyai 3 website yang berbeza iaitu Alibaba.com, AliExpress.com dan ToaBoa.com.

Apakah perbezaan diantara laman web ini. Alibaba.com, ianya adalah lebih khusus kepada pemborong-pemborong yang besar dimana, produk-produk disitu dijual dengan harga yang sangat rendah. Tetapi untuk membeli di Alibaba, secara purata, minimum kuantiti yang perlu dipesan adalah antara 500 unit hingga 1,000 ke 10,000 unit.Manakala AliExpress.com pula, adalah untuk segmen pengguna (consumer) dimana, di AliExpress.com, anda boleh membeli produk pada kuantiti yang sedikit, tetapi dengan harga yang agak mahal.

Ianya sebenarnya sebuah website yang disasarkan kepada pengguna-pengguna di U.S. yang mahu membeli barang dari China secara terus.TaoBao.com pula, adalah di tengah-tengah… ianya adalah khas untuk pemborong-pemborong kecil yang mahu memborong secara kecil-kecilan.

Di TaoBao.com, anda boleh memborong barang dari 5 unit hinggalah kepada beberapa puluh unit. Harganya pula adalah tidak terlalu mahal seperti AliExpress dan juga tidak terlalu murah seperti Alibaba.com .

Jadi ianya “sangat berpatutan!”. Sangat sesuai untuk pemborong-pemborong kecil mendapatkan bekalan bagi memulakan perniagaan mereka secara kecil-kecilan.

Tetapi Tunggu!

Sebelum anda melayari website tersebut anda perlu mengetahui beberapa perkara yang sangat PENTING sebelum anda menyesal di hari kelak.

Sekiranya anda terus membuat belian berkemungkinan besar anda tidak akan dapat barang yang telah anda beli. Selain itu, anda mungkin terpaksa menanggung kos yang tinggi dari segi cukai dan kos penghantaran.

Anda perlu ada ilmu! Anda perludapatkan rujukan Rahsia TaoBao.

Antara Rahsia TaoBao.com Yang Akan perlu pelajari Pelajari –

Rahsia 1 : Teknik Mencari Produk Pasti Laku
Rahsia 2 : Produk Yang Perlu Dielakkan!
Rahsia 3 : Langkah Demi Langkah Membuat Pembelian DiTaoBao.com
Rahsia 4 : Cara Menjual Produk Yang Telah Diborong Secara Online!
Rahsia 5 : Proses Jualan & Teknik Meng”Ayat”
Untuk yang mahu belajar teknik rahsia TaoBao anda boleh terus pergi mendapatkan ebook ini di Rahsia TaoBao.com

Anda boleh belajar teknik – teknik daripada peniaga cina. Supaya kelak pelaburan anda tidak akan menjadi sia – sia.

Jom Belajar Teknik TaoBao dari sini!

Previous articleAlat Kimpal Pilihan Kontraktor Kecil
Next articlePanduan Mudah Menghasilkan Roti Yang Lembut Dan Gebu
Blog onlajer telah mula bersiar pada tahun 2012. Blog ini asalnya banyak bercerita tentang nota pembelajaran elektrik fasa satu. Dari situ ia terus berkembang menjadi blog teknikal lifestyle yang jarang - jarang anda baca. Semoga perkongsian yang di muat naik blog onlajer dapat memberi manfaat kepada pembaca sekelian. Sebarang maklumat yang ada disini adalah berdasarkan pengalaman dan pembacaan penulis . Dan ada juga blog post yang diterbit mengandungi maklumat yang diambil dari laman web yang akan dinyatakan pada artikel tersebut. Sebarang maklumat yang diguna pakai adalah tertakluk kepada risiko anda sebagai pembaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge