Panduan Mudah Menghasilkan Roti Yang Lembut Dan Gebu

0
987

Perasan tak apabila kita membeli belah dipasaraya seperti Mydin, Tesco mahupun mana – mana pasaraya besar, satu kawasan yang biasa kita lewati pastinya ruangan Bakery.Tempat untuk kita memilih Bun atau Roti .

Lebih sedap apabila waktu kunjungan kita tepat pada waktu mereka mengeluarkan Bun dan Roti daripada oven. pastilah ia lebih sedap.

Dengan Aroma bau roti yang segar pasti membuatkan kita mahu membelinya..

Oleh itu apabila kita sudah  selalu merasai roti dan bun yang baru keluar dari oven , baru lah kita terfikir, dari selalu membeli apa kata kita membuat dengan sendiri.

Di google pasti banyak resepi dan panduan yang dikongsi, tinggal kita pilih Panduan membuat Bun dan Roti yang terbaik untuk dicuba.

Salah satu yang saya jumpa adalah daripada kenalan online saya Chef Hairul.

Beliau memang ada menghasilkan Video panduan untuka mengajar cara – cara membuat Roti Bun dan Pizza.

Beliau menghasilkan panduan melalui kaedah Video Ebook, Bermula daripada pengenalan alat – alt yang perlu digunakan, bahan – bahan untuk resepi membuat kek, cara penyediaan ,memasak sehingga siap menjadi Roti ,Bun atau pizza yang anda inginkan.

Semuanya diajar satu persatu, dengan nota pembelajaran diselangi video pratikalnya memang sangat memudahkan untuk anda sekeluarga mempelajarinya.

“For sure lepas ini , anda tidak perlu membeli dari luar, malah munkin anda yang akan menjual untuk pasaran luar”

Sebagai info untuk anda. Bisnes bun, pau dan pizza sangat menguntungkan. Margin keuntungannya hampir tiga kali ganda. Inilah bisnes terbaik buat anda.

Dengan Video pembelajaran ini ,Kita boleh dikira cukup bertuah kerana boleh berlajar dari yang berpengalaman dalam bidang ini.

Semuanya diajar terperinci dari asas sehingga pandai.

Dari testimoni yang diberi oleh Chef Hairul ,Ramai yang telah pandai menghasilkan Roti,Bun dan Pizza home made ini.

Sehingga ada yang mampu menjual nya  untuk menambah pendapatan keluarga. Seronok bukan? Sudahla  dapat makan roti buatan sendiri malah boleh dijual kepada mereka yang menginginkanya. Masyuk!

Okeh anda Nak tahu modul – modul apa yang akan diajar?

Modul yang akan diajar adalah seperti berikut –

Modul 1: Membuat Bun Original
Modul 2: Membuat Aneka Inti Bun
Modul 3: Membuat Aneka Bun Special
Modul 4: Membuat Pau Original
Modul 5: Cara Menggunakan Mesin Mixer dan Industrial Oven
Modul 6: Cara Pembungkusan Bun
Modul 7: Cara Pengiraan Kos

Semua modul di atas diajar melalui video step by step.

Untuk lebih detail sila ke >>>>

RahsiaBun.com

Previous articleIdea Dan Panduan Memborong Dari China
Next articleIdea Perniagaan Mengunakan Kontena
Blog onlajer telah mula bersiar pada tahun 2012. Blog ini asalnya banyak bercerita tentang nota pembelajaran elektrik fasa satu. Dari situ ia terus berkembang menjadi blog teknikal lifestyle yang jarang - jarang anda baca. Semoga perkongsian yang di muat naik blog onlajer dapat memberi manfaat kepada pembaca sekelian. Sebarang maklumat yang ada disini adalah berdasarkan pengalaman dan pembacaan penulis . Dan ada juga blog post yang diterbit mengandungi maklumat yang diambil dari laman web yang akan dinyatakan pada artikel tersebut. Sebarang maklumat yang diguna pakai adalah tertakluk kepada risiko anda sebagai pembaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge