Idea terkini untuk memulakan bisnes dibulan Ramadhan

0
142
Idea terkini untuk memulakan bisnes dibulan Ramadhan

Semasa post ini di tulis, Malam Nisfu Sya`aban sudah berlalu. Makna nya tidak lama lagi Ramadhan akan masuk ke bulan Ramadhan!….

Bulan suci dan penuh barakah bagi umat islam…. bulan dimana, umat islam akan mengerjakan ibadah puasa!

Pengalaman saya semasa mengerjakan umrah Sya,aban.

Hotel – hotel di Madinah sedang sibuk menghiasi ruangan – ruangan mereka dengan baner dan bunting untuk memberitahu kedatangan Ramdahan yang amat dirindui oleh semua umat islam diseluruh dunia.

Semoga segala amal ibadah yang kita kerjakan diterima oleh yang maha esa.

Bila tiba sahaja bulan puasa ini seperti biasa!

Akan wujud pelbagai peluang.

Peluang untuk ukhrawi.. dan juga peluang duniawi.

Pasal ukhrawi tu.. saya tak berani lah nak cerita panjang-panjang.

Sebab saya ni bukan ustaz… cuma sekadar baru-baru nak start.. 🙂

Untuk tahun ini….

Idea terkini untuk memulakan bisnes dibulan Ramadhan

Pihak kerajaan dah buat pengumuman awal yang bazar ramadhan, akan dibenarkan untuk diadakan.

Berita ni memang merupakan berita gembira sangat buat rakan-rakan kita yang sebelum-sebelum ini, pernah berniaga di bazar ramadhan.

Geng-geng bisnes air balang semua .. sekarang tengah sibuk cuci balang dan test resepi-resepi air baru!

Tak ketinggalan juga geng bisnes bakeri dan bisnes makan dari rumah.

Tengah sibuk buat preparation menu-menu combo yang sesuai untuk ditawarkan kepada pelanggan untuk dijadikan juadah berbuka puasa kelak, disamping sibuk buat design & tempah packaging baru agar nampak lebih menarik. Sample-sample kuih raya juga sudah mula diedarkan untuk collect tempahan.

Supplier-supplier geng bisnes tudung & baju raya sekarang pun, tengah sibuk open pendaftaran untuk cari sesiapa yang berminat untuk jadi agen ataupun dropship mereka.

Sesiapa yang rasa nak try buat duit lebih menjelang puasa dan raya ni, bolehlah join program dropship diorang dan jual di shopee ataupun lazada.

Fuh!!… Banyak betul peluang yang muncul dan terbuka menjelang Ramadhan ini.

Cuma, terpulang pada diri kita sahaja… mahu ambil atau tidak?

Kalau tak tahu…

macam mana nak niaga air?

macam mana nak niaga kuih?

macam mana nak niaga tudung?

macam mana nak jual makanan dari rumah?

macam mana nak niaga kat shopee?

macam mana nak niaga kat lazada?..

Semua itu boleh dipelajari…. masih belum terlambat lagi.

Idea terkini untuk memulakan bisnes dibulan Ramadhan

Sekarang ini ada beberapa panduan lengkap bagaimana untuk memulakan semua bisnes kat atas tu..

Jadi, takde alasan lagi sebenarnya hari ini kalau nak kata.. tak tahu nak belajar kat mana.. dan tak tahu nak dapatkan semua ilmu tu kat mana?

Semuanya sudah tersedia depan mata…

Hanya klik.. klik.. klik..

Ilmu untuk mula bisnes terhidang depan mata!

Boleh klik pautan dibawah untuk lihat semua panduan yang ada ditawarkan!

Taktik Bisnes AirBalang.Com

Orang Rumah Bisnes Bakeri.Com

Abang Kacak Bisnes Tudung.Com

Abah buat Bisnes MakanDelivery.Com

Awek Tudung buat Bisnes Shopee

Jejaka kacak buat Bisnes Lazada

Semoga perkongsian Idea terkini untuk memulakan bisnes dibulan Ramadhan ini bermanfaat untuk anda semua. Untuk lebih info Jom sertai Telegram onlajer, https://t.me/onlajer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge