Kopi o bujang cadangan penyediaannya.

1
305
Panduan membancuh kopi o

Minuman kesukaan ramai. kopi o kaw. Buat satu kole petang boleh minum sampai malam.

Kalau nak sentiasa rasa panas buat dan simpan dalam thermo jug.

Alah time raya sekarang ramai pakai macam ini.

Benda murah kalau ada offer lagi murah – Nak survey klik – Lion Star Thermojug

Dengan keboleh tahan dari pukul 6 sampai kepukul 10 lebih malam dah kira ok lah.

Air kopi kita akan sentiasa hangat. Tapi kalau dah sejuk kawan teguk juga. hihihi.

Kalau rasa tak suka minum sejuk suhu bilik boleh terus letak dekat peti sejuk. Jadi lah kopi o sejuk kaw.

Tapi kalau ada budget lebih boleh sahaja beli kopi maker. Tapi tulah tak best sangat pasal air kopi satu jug ini biasa terletak di meja kopi depan tv atau meja kerja sendiri.

Cara penyediaan kopi Bujang.

Sukatan untuk kopi uncang yang biasa saya sediakan adalah seperti berikut.

Sukatan saya:-
3 sudu makan gula
1 uncang kopi
1 liter air panas.

Itu sahaja yang membuat kan kopi sesedap rasa.

Tidak terlalu pekat dan tidak terlalu manis.

Bagaimana pula cara penyediaan anda?

Munkin anda boleh berkongsi disini. Diruangan komen.

Baca juga:- Panduan membancuh kopi o terbaik

Namun bagi saya, Air kopi yang sedap apabila ia dibancuh dengan kasih sayang.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda semua. Untuk lebih info Jom sertai Telegram onlajer, https://t.me/onlajer.

Jom survey produk serbuk kopi dari sini

Offer terkini :- Kluang Black Coffee Kopi O【100 sachets】CAP TELEVISYEN (Economy Pack) Dengan harga dibawah RM25 – Oder dari sini sekarang

Kluang Black Coffee Kopi O【100 sachets】CAP TELEVISYEN

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge