Langkah penjagaan kesihatan semasa majlis kenduri

0
606

Cuti sekolah tiba lagi, Ramai yang dah lama rancang untuk membuat majlis.

Tidak kiralah majlis besar ataupun majlis kecik. Semua dah fikir untuk buat waktu cuti.

Ialah waktu cuti inilah ramai yang berkelapangan. Malas ada yang lepas pergi majlis terus berdesup pergi ke mana – mana tempat percutian.

Makluman

Berdasarkan kepada perkembangan penularan COVID19, sebagai langkah penjagaan kesihatan semua bagi yg nak buat kenduri dan DAH siap sedia dengan jemputan yg tak dapat dielakkan,

Langkah penjagaan kesihatan semasa majlis kenduri

Sila maklum :-

1.Semua program yg melibatkan orang ramai termasuk kenduri sama ada kecil atau besar, sila beri kerjasama jika anda adalah tetamu pastikan anda adalah seorang yg sihat dan tidak pernah ke kawasan wabak.

2.Jiran tetangga yang sakit batuk dan selsema serta yang tiada daya ketahanan badan yang tinggi, termasuk mereka yg mudah dijangkiti penyakit seperti kanak kanak, wanita mengandung dan lain – lain, tidak perlu hadir.

  1. Jika tangan anda tidak bersih jangan bersalaman. Ambil jarak yang jauh sedikit ketika bercakap. Semua saling memahami ketika situasi ini.

4.Ketua Majlis hendaklah meringkaskan majlis dan dipercepatkan.

5.Tuan rumah boleh sediakan sabun atau sanitizer dan tisu utnuk kesihatan diri.

Harga terkini hand Sanitizer

Baca juga:- Harga terkini hand Sanitizer

Bagi yang baru nak merancang kenduri , sila tangguhkan dahulu.

“CEGAH SEBELUM PARAH”

Previous articleHarga terkini hand Sanitizer
Next articleAir paip perlu dimasak sebelum diminum
Blog onlajer telah mula bersiar pada tahun 2012. Blog ini asalnya banyak bercerita tentang nota pembelajaran elektrik fasa satu. Dari situ ia terus berkembang menjadi blog teknikal lifestyle yang jarang - jarang anda baca. Semoga perkongsian yang di muat naik blog onlajer dapat memberi manfaat kepada pembaca sekelian. Sebarang maklumat yang ada disini adalah berdasarkan pengalaman dan pembacaan penulis . Dan ada juga blog post yang diterbit mengandungi maklumat yang diambil dari laman web yang akan dinyatakan pada artikel tersebut. Sebarang maklumat yang diguna pakai adalah tertakluk kepada risiko anda sebagai pembaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge