Mencari Harga Terbaik Mesin Basuh

0
498

Seperti biasa… apabila mesih basuh kita sudah berumur lima , enam ,tujuh tahun..
Mula lah buat macam – macam hal…

Tidak kira Auto atau manual… pasti ada yang tidak kena.. Kerosakan yang paling serius body mesin basuh mula mereput pada bahagian bawah tapak kaki dan seterusnya..

Manakala mesin basuh semi auto … hahaha apabila tangan mula mengambil pakaian untuk diperah pada bahagain basuhan kita cepat – cepat menariknya… Tanda kita dah terkena renjatan elektrik… Biasanya wayer hijau atau earth sudah longar atau tercabut..

Yang ini benar – benar nak kena jaga .. kalau tak reti pangil sahaja technician..

Dari pengalaman saya untuk Mesin basuh auto .. paling selalu rosak capacitor dia.. Tapi tukang baiki tidak akan menyebutnya.. Dia akan lihat dan ambil bawa balik workhop jika kita memangilnya…

Tahu – tahu bil dia RM70.. saya kira oklah khidmat barang dan masa beliau boleh dikata “win – win” … Saya boleh cuci baju dia dapat upah dan rezeki… Kita tak payah lah nak kedekut sangat .

Dan jika anda berada di Eco tropic Pasir Gudang anda boleh hubungi bro yang ini – 0167864931.

Lazada Malaysia

Okeh berbalik pada mencari harga terbaik Mesin Basuh…

Conform banyak kedai kena survey.. Dari courth hingga ke seng heng .. Tak usah beli dulu survey je harga.. Dia orang tak marah.

Selepas saya pergi kekedai yang ternama saya pergi kedai biasa – biasa . Dan biasanya kedai biasa dia boleh beri diskaun kaw – kaw siap hantar kerumah.. Kalau standard hujung tahun siap dapat kelender.

Dan kebiasaanya saya tidak terburu – buru untuk membeli fikir dulu dari segi budget , Nilai membelinya dan Jaminan yang boleh mereka berikan. Itu sahaja mudah bukan?..

Kalau kita jenis malas nak redah banyak – banyak kedai dan takut mata lebih tertumpu kepada sale girl yang comel – comel .. saya galakan anda survey di atas talian kedai mesin basuh mesra rakyat … Khabarnya penghantaran percuma sehingga depan pintu Rumah anda..

Senarai Harga Mesin Basuh Auto dan Manual

mesin basuh auto murah

Dari laman jualan mereka…

Samsung WD12F9C9U4X 12KG Washer Dryer (Black)

· 10 Years Local Manufacturer Warranty
· 10 Years Local Manufacturer Warranty
· 1 Years Compressor Warranty
· Washing Capacity Wash 12 kg / Dry 8 kg
· Compact outside huge inside
· 3.5 inch Elegant and informative LCD display
· Longer life and less energy less noise

Pergh kalau dapat yang macam ini memang best … lagi – lagi 12KG dan paling ohsem menang cabutan bertuah dari diner companya yang akan datang ini hahaha….

Senarai Harga Mesin Basuh Auto dan Manual

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here