New Personal protective equipment – PPE terbaik jom Survey sekarang

0
287
Personal protective equipment - PPE terbaik jom Survey sekarang

PPE ataupun Personal protection equipment adalah alat bantuan untuk perlindungan diri yang wajib diguna pakai di tapak binaan dan juga didalam kawasan industri yang boleh mendatangkan bahaya.

PPE biasanya perlu disediakan oleh majikan bagi setiap pekerja yang digaji olehah mereka. Walau bagaimanapun pekerja sendiri perlu juga menyediakanya dengan perbelanjaan sendiri disebabkan status berkerja secara kontark.

Antara PPE yang wajib digunapakai adalah seperti topi keselamatan. Safety shoes, google, West pantulan cahaya , sarung tangan, mask dan lain – lain mengikut situasi pekerjaasn yang memerlukan mereka mengunkanya.

Antara PPE yang wajib untuk setiap pekerja mengunakanya setiap masa didalam sesuatu permis.

Topi keselamatan atau Safety Helmet.

Benda wajib di kebanyakan industri. Masuk sahaja dalam permis safety helmet harus dipakai diatas kepala lengkap dengan chin strip.

Warna yang digunakan bergantung kepada pihak pengurusan permis. Ada yang tidak kesah dengan warna. Yang penting perlu diguna pakai setiap masa dikawasan orang kerja. (Kecuali didalam pejabat, kantin , surau mahupun bilik air).

Ada juga pihak pengurusan yang ypical dengan kod warna. Pelawat, pekerja kontrak ataupun level pekerjaan harus mematuhi kod warna safety helmet supaya pihak pengurusan dapat mengenal pasti mereka dengan mudah.

Dibawah ini saya sertakan gambar jenis kod warna topi keselamatan untuk jenis – jenis tugas dan keperluanya.

Survey safety Helmet dari sini —> SURVEY SEKARANG!

PPE terbaik jom semak harga terkini
Safety helmet colour code

Kasut Keselamatan Safety Shoes

Selepas penjaga pintu hadapan melihat adanya safety helmet. Pekara kedua yang dipandang ialah kasut keselamatan. Safety Shoes.

Munkin ada pekerja nakal masuk permis denagan hanya memakai kasut sport. Tetapi ingat lah wahai pekerja berdidikasi. Kasut keselamatan itu adalah yang terpenting setelah kepala anda dilindungi.

Munkin didalam permis ada benda tajam yang belum dikemas atau terlepas pandang untuk dibersihkan. Maka dengan memakai kasut keselamatan anda dapat menjaga kaki anda daripada tercedera.

Memang sekarng bergitu banyak variasi safety shoes. Yang paling biasa jenama king sangat popular diera 90an.

Red wings bagi pekerja industri oil & gas. Disamping memaparkan kredibiliti pemakainya. Baru lah nampak otai jika mengayakan kasut kepak merah ditempat kerja.

Dan sekarang variasi safety shoes dengan rekaan ala sport shoes ataupun kasut converse menjadi pilihan generasi sekarang.

LAgipun untuk orang yang dah berusia seperti admin onlajer. Gayanya dah tak larat lah nak pakai kasut boot yang agak berat. Beli yang ringan sahaja. Dan kalau boleh nak yang lawa, cantik, berkualiti dengan harga yang paling murah.

Percayalah dekat saya satu masa nanti. walaupun anda memang berkemampuan tetapi anda akan membeli dengan benda yang sama , jenama yang sama. Harga yang berbeza.

Seperti kata sahabat saya. orang tak akan kata levis anda berharga ratusan ringit jika anda pakai cup chai. Orang hanya akan kata levis anda ratusan ringit disebabkan anda menungang herlev davidson. Walaupun sebenarnya levis anda made in aran yang berharaga puluhan ringgit.

Baca juga :—> panduan pemilihan safety shoes!

PPE terbaik jom survey sekarang

Harga tidak semestinya sama dari apa yang dipaparkan.

Safety google atau safety glass

Setiap syarikat wajib menyediakan alat perlindungan diri untuk setiap pekerjanya.

Memang betul antaranya perlindungan mata.

Kena beli dua variasi. Biasa ataupun untuk pekerja yang mengunakan kaca mata.

Biasanya kalau berurusan dengan budak – budak yang baru nak up. mereka tidak berapa kesah apa yang kita beri.

Mereka akan mengunakanya apa bila perlu tanpa banyak bicara. yang menjadi masalahnya yang acah – acah otai.

Mereka kata kenapa beli yang seperti ini. takde yang lain ke.

Jawapan selamat. Ntah purchaser beli yang ini kau pakai je lah. kalau nak yang lain kau deal sendiri atau beli dari sini. Lazada/Shopee.

Pemakain safety google bergantung kepada penurusan dan apabila betul – betul diperlukan.

Semoga perkongsian New Personal protective equipment – PPE terbaik jom survey sekarang ini bermanfaat untuk anda semua. Untuk lebih info Jom sertai Telegram onlajer, https://t.me/onlajer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge