Panduan menambah pendapatan – Edisi dewasa

1
136

Moratarium akan berakhir september ini.

Sudah kah kita bersedia.

Kalau di ikutkan yang makan gaji, saya rasa tidak ada masalah, kerana gaji masih dibayar.

Yang bermasalahnya kalau dah takde kerja. Dan ada juga golongan yang ada duit tapi tak nak bayar.

Macam – macam perangai yang kita boleh jumpa. Semua itu terpulanglah kepada kita untuk menguruskanya.

Seperti biasa kunci utamanya ialah mereka, anda mahupun saya mahu yang lebih.

Lebih pendapatan. Sebab itu anda tidak perlu pelik jika akan datang kenalan anda yang sudah lama bekerja di sesebuah syarikat akan berhenti dan akan mula ditempat baru.

Jika ini berlaku sudah semestinya mereka mendapat tawaran yang terbaik untuk menerimanya.

Jika tiada tawaran apa pula perancangan kita.

Salah satunya kita cuba untuk melakukan perniagaan.

Kecil – kecilan sahaja, Tak perlu besar. Lagi besar, lagi takut, Jika kecudang dengan modal yang besar boleh dalam biliok air pun menagis.

Maklumnya yang nak mula biasanya umur dah mula lanjut. Budget – budget modal dah ada.

Panduan menambah pendapatan

Langkah pertama

Menjual ditempat yang betul. Kena cari dan survey. Kehendak disekeliling.

Seperti sekarang Musim durian, kita jual lah ditempat yang padat penduduknya.

Walaupun meniaga ditepi jalan, pastikan alran trafiknya mantap. Ramai yang lalu lalang.

Extra dari saya 500meter dari tempat anda meniaga sudah ada promo.

Contohnya, “500M Durian Murah”.

Ini ilmu perniagaan konvensional…. Jika anda ingin membuka sebuah gerai atau kedai!

Perkara yang paling adalah Lokasi!

Lokasi kedai memainkan faktor yang sangat besar yang akan menentukan sama ada ramai orang akan datang ke kedai anda untuk membeli. atau tidak!

Sudah tentunya, sangat berbeza bilangan pengunjung sebuah kedai yang dibuka di hujung kampung, dengan kedai yang dibuka di KLCC atau Midvalley.

Lokasi kedai yang terbaik adalah lokasi yang menjadi tumpuan orang ramai dan ramai pengunjung!

Panduan menambah pendapatan

Di dalam dunia bisnes online pula!

Pengunjung yang ramai adalah bererti bilangan trafik yang banyak!

Website Lazada… menerima trafik sekitar 20 juta pelawat SEBULAN! Bermaksud, dalam sehari. sekitar 700,000 pelawat datang ke website Lazada dengan niat MAHU MEMBELI!

Ya! Tidak seperti Facebook atau Instagram. dimana, pengunjung yang masuk ke website tersebut, adalah lebih kepada ingin bersosial sahaja! Jarang-jarang orang masuk ke facebook sebab nak beli barang!

Tetapi di LAZADA? Boleh dikatakan, majoriti mereka yang masuk ke website Lazada. Memang nak membeli sesuatu! Ianya seperti orang lapar yang sedang mencari makanan! Tinggal letak je. mesti habis licin!

Nak tahu lebih lanjut tentang bisnes Lazada – Panduan percuma buat duit dengan Lazada

Semoga panduan menambah pendapatan ini bermanfaat untuk anda! :- Untuk lebih info Jom sertai Telegram onlajer, https://t.me/onlajer.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge