Tonton Resident Evil: Vendetta Dengan HeadPhone JBL

0
2231

Headphone terbaik keluaran jbl. Jom tonton cinema dengan nya.

Antara siri Resident Evil, Filem yang dihasilkan melalui teknik CGI adalah yang menjadi pilihanan saya.

Setakat ini ada empat buah filem yang telah dihasilkan melalui teknik CGI ini.

Antaranya adalah :-

  • Biohazard 4D-Executer.
  • Degeneration.
  • Damnation.
  • Vendetta.

Kecuali biohazard, kesemuanya saya sudah tonton . Dan boleh dikatakan berpuas hati jugalah tentang mutu grafik dan bunyai – bunyian nya.

Dengan jalan cerita yang seakan tersambung dengan siri  permainan videonya.

Jadi untuk mereka  yang  pernah main ,permainan video resident evil  ini pasti sudah boleh memahami jalan ceritanya tanpa perlu  berfikir lama, lagi pun menonton filem saya angap seperti merehatkan minda dari berfikir perkara – pekara berat.

Jadi untuk siri Vandeta ini , ia digambarkan berlaku pada selepas siri permainan yang keenam dan sebelum siri permainan yang ke tujuh.

Dengan watak utamnya Leon s kenedy , Chris Redfield dan Rebeca chamber sebagai  hero dalam filem cgi ini.

Dalam siri ini sekumpulan askar yang diketuai chris telah pergi kesebuah rumah agam di mexico bagi menjejaki sekumpulan saintis yang hilang.

Disana mereka telah diserang hendap oleh sekumpulan zombie yang ternyata adalah dari kalangan saintis yang hilang.

Zombie – zombie tersebut telah dikawal oleh dsekumpulan penjenayah yang diketuai oleh Glen aries.

Tujuan utama gleen adalah untuk membuat kajian tentang zombie yang boleh dikawal supaya beliau boleh membalas dendam kepada kerajaan Amerika.

yang telah menyerang majlis perkahwinan beliau dengan sebuah peluru pemandu yang mengorbankan ahli keluarga dan juga isteri beliau.

Di mexico kumpulan askar chriss telah tumpas dan  chriss Berjaya diselamatkan oleh sekumpulan askar yang datang untuk menyelamatkan beliau.

Di sebuah makmal yang lain pula doctor Rebeca Berjaya menghasilkan vaccine yang dapat mengatasi , virus yang disebar melalui udara.

Sebelum beliau sempat mengedarkan vaccine tersebut makmal beliau telah diserang oleh pengikut Glen aries.

Pada waktu yang tepat Rebeca sempat menghasilkan vaccine sebelum beliau sendiri bertukar menjadi zombie.

Chris datang pada waktunya dan menyelematkan Rebeca dari diserang oleh sekumpulan saintis makmal yang telah bertukar menjadi zombie.

Chris mencadangkan supaya mereka bergabung dengan leon . Semasa berbincang dengan  Leon mereka juga telah diserang oleh orang kanan Gleen dan mereka Berjaya menculik Rebeca.

Chris dan leon bergabung tenaga untuk menyelamat kan Rebeca dan melepaskan vaccine yang telah diberi oleh Rebeca supaya Meraka yang terjangkit akan pulih seperti biasa.

Dan sudah semestinya dalam filem seperti ini ketua boss jahat akan akan melakukan mutasi apabila mereka hampir kalah.

Memang tiada beza dengan siri permainan video yang kita mainkan.

Hanya bezanya kita tidak perlulah mengawal joystick dan sudah pasti hero akan menang.

Keseluruhanya agak berpuas hati dengan jalan cerita yang telah disusun.

Dari saya untuk anda yang ingin menonton filem seperti ini mengunakan PC atau laptop , saya sarankan anda mengunakan headphone supaya anda dapat merasakan kesan bunyi yang paling maksima.

Dan sudah semestinya apabila kita ini jenis yang suka layan movie lewat malam, kita tidak lah akan mengangu gugat ketenteraman kedamaian orang disekitar kita.

Salah satu Headphone yang saya rekomen adalah dari keluaran JBL.

Harga tidaklah terlalu mahal, ok ok sahaja.

Senarai JBL headphone terkini

Product details of JBL TUNE 500 – WIRED ON-EAR HEADPHONES

  • JBL Pure Bass Sound – It features the renowned JBL Pure Bass sound, which can be found in the most famous venues all around the world.
  • Lightweight and foldable design – The lightweight materials and foldable design make it convenient for you to carry your headphones anywhere and anytime you want music.
  • 1-button remote/mic – Easily control your music, calls access to Siri/Google Now at the touch of a single button.
  • Tangle-free flat cable – The durable and flat cable keeps the cable hassle and tangle free while on the go.
  • Ask Siri or Google Now – Siri or Google Now are just a button away: activate the voice assistant by pushing the remote button.

Survey – JBL TUNE500

Survey headphone terbaik keluaran JBL

Apa yang saya tahu tentang Headphone ini biasala la kalau harga bawah RM100 kena cari filem atau video yang kualitinya agak baik sikit baru soundnya clear.

Tetapi yang ini Bass dan trebale memang agak power, Bunyi dari luar pun memang tak dengar jadi memang lah tertumpu dekat video yang kita tonton.

Dan juga kemunkinan saiz nya yang agak kecil menjadikan ia rasa ketat sikit disebabkan kita ini baka kepala besar, Bukanyanya besar kepala ya.

Tapi yang penting semuanya atas telinga kita sendiri ada kata terbaik da nada yang kata ok , ok sahaja tapi yang penting , kalau nak tahu kena try sendiri atau boleh terus survey headphone terbaik keluaran jbl :- JBL T450 Headphone

Previous articleBaca komik raja rimba era baru
Next articleFadhilat doa akhir tahun dan awal tahun
Blog onlajer telah mula bersiar pada tahun 2012. Blog ini asalnya banyak bercerita tentang nota pembelajaran elektrik fasa satu. Dari situ ia terus berkembang menjadi blog teknikal lifestyle yang jarang - jarang anda baca. Semoga perkongsian yang di muat naik blog onlajer dapat memberi manfaat kepada pembaca sekelian. Sebarang maklumat yang ada disini adalah berdasarkan pengalaman dan pembacaan penulis . Dan ada juga blog post yang diterbit mengandungi maklumat yang diambil dari laman web yang akan dinyatakan pada artikel tersebut. Sebarang maklumat yang diguna pakai adalah tertakluk kepada risiko anda sebagai pembaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge