Komik Hongkong Blogger Underground

Terus terang sekitar tahun 2004, barulah aku tahu terdapat berberapa blog yang membuat perkongsian fail komik – komik hongkong yang telah dialih bahasa Melayu.

Dan jujurnya dulupun aku ingat orang buat blog untuk membuat tempat perkongsian fail khususnya komik .

Mana tahu blog sebenarnya adalah sejenis laman web yang berkongsi maklumat ataupun pengalaman pengusaha sesuatu blog tersebut.

Termasuklah pemilik blog yang mengemari komik manhua dari  Hingkong.

Memang syok lah dapat membaca komik – komik zaman sekolah dahulu dengan hargga asal bermula dari RM1.20 sehinggalah mencapai RM3 .

Cecah harga tu terus je aku stop disebabkan ada cerita yang telah tamat dan siri Raja Rimba telah mencapai ke peringkat jurus membosankan.

Dalam banyak -banyak blog – blog lagend yang biasa aku lawati seperti-

Dan yang aku rasa masih aktif sehingga kini masterfikar ..

Lepas berberapa tahun aku baca komik …Yang aku ingat lah …Adalah sebuah laman yang menyerupai  mangapanda ,iaitu  I komik telah melakukan perkongsian secara terus tanpa memuat turun komik – komik  tersebut.

Tapi gua tak suka nak baca dekat sana .. Dah like pun kena like lagi jenuh nak tukar page kena klik like..Rasanya kaw – kaw lah hasil iklan adsense nya.

Jadi korang yang rasa nak layang cerita – cerita komik tahun 90an korang terjah sahaja dekat link -link yang aku berikan.

Ops sekarang ada page FB yang upload lagi komik hongkong, anda bolehh download atau baca terus dari sana…

 

Komik Hongkong Blogger Underground

HOT OFFER

Nak tahu macam mana nak start letak barang dekat shopee…
Jom download panduan percuma letak barang niaga dekat shopee.
Sebelum link ini ditutup  jom ambil peluang
Sekarang!
http://bit.ly/2NPYVJg

Alam Perwira:-

  1. Alam Pewira Episode 1
  2. Alam Pewira Episode 2

Okeh updated 22 January 2018. Sumber dari group FB. Dekat sini saya sertakan link untuk anda yang mahu membaca komik hongkong

Pedang Sbetiawan (Ep 1-668)
Lingkar22an Terkunci (Ep 1-99)
Juara-Juara Kembar (Ep 1-177)
Pahlawan Naga Kembar (Ep 1-252)
Jejak Wira (Ep 1-163)
 Jejak Wira Versi Baru (Ep 1 – 400)
Jejak Wira Versi Baru (Ep 401 – 562)
JENGKING MERAH (Jilid 1 – 16)
WIRA TUNGGAL (Ep 1 – 300)
WIRA TUNGGAL PHOENIX (Ep 301 – 438)
WIRA TUNGGAL INFINITI (Ep 439 – 498)
WIRA TUNGGAL PENDEKAR LAUT (Ep 499 – 548)
WIRA TUNGGAL FINAL (Ep 1 – 88)
 Wong Siu Long (Ep 1-20)
Wong Feng Lei (Ep 1-60)
Wong Feng Lei 2 (Ep 1-48)
Cakar Sakti (Ep 1-72)
Legenda Sempadan Gersang (Ep 1-52)
Guruh Badai 1 & 2
Juara Jalanan (Ep 1-115)
Wira-Wira Keinderaan (Ep 1-100)
Golok Keramat (Ep 1-100)
Lagenda Tok Pedang (Ep 1-32)
Tornado 13 (Ep 1-12)
Petir Tunggal 1 & 2
Raja Wira (Ep 1-383)
https://
n/hongkongkomik/posts/1228247617260148
Legenda Dewata Awan Berapi (Ep 1-100)
Alam Dewata (Ep 1-64)
The King (Ep 1-41)
Harimau Laut 001 (Ep 1-64)
The King Of Fighters 96 (Ep 1-36)
Wira Sakti (Ep 1-97)
Pra Senjata Misteri 2 (Ep 1-24)
Pra Senjata Misteri 3 (Ep 1-24)
Anak-Anak Wira (Ep 1-72)
Duke Jenaka (Ep 1-60)
Pra Senjata Misteri 1 (Ep 1-16)
Senjata Misteri 1 (Ep 1-146)
Lagenda Raksasa Puaka 1, 2 & 3
The Rock, The Rock Evolution & The Rock Spirit
Pustaka Langit (Ep 1-50)
Juara Jalanan 2 (Ep 1-38)
Jejak Wira Dragon Tiger Gate (Ep 1-18)
Wong Siu Long (Ep 1-20)
Wong Feng Lei (Ep 1-60)
Wong Feng Lei 2 (Ep 1-48)
Cakar Sakti (Ep 1-72)
Legenda Sempadan Gersang (Ep 1-52)
Zaman Perbalahan (Ep 1-38)
Guruh Badai 1 & 2
Juara Jalanan (Ep 1-115)
Wira-Wira Keinderaan (Ep 1-100)
Golok Keramat (Ep 1-100)
Lagenda Tok Pedang (Ep 1-32)
Tornado 13 (Ep 1-12)
Petir Tunggal 1 & 2
Raja Wira (Ep 1-33)
Pra Jejak Wira Baru – Legenda Dewata Awan Berapi (Ep 1-100)
Dewata Awan Berapi (Ep 1-16)
4 Panglima Jagoan (Ep 1-60)
Parang Gila 1 & 2
Pedang Setiawan (Ep 1-668)
Era Perwira (Pedang Setiawan 2) (Ep 1-9)
Saga Senjata (Ep 1-69)
Teman Pendekar Helang Sakti (Ep 1-86)
Pendekar Sakti 1 & 2 (Ep 1-76)
Lingkaran Terkunci (Ep 1-99)
Juara-Juara Kembar (Ep 1-177)
Pahlawan Naga Kembar (Ep 1-252)
Jejak Wira Lama (Ep 1-163)
Jejak Wira Versi Baru (Ep 1 – 400)
Jejak Wira Versi Baru (Ep 401 – 764)
Jejak Wira Versi Baru (Ep 765 – 785)
Wira Golok (Ep 1 – 180)
JUARA WIRA (Ep 1 – 121)
JENGKING MERAH (Jilid 1 – 16)
DEWATA RAYA (Ep1 – 189)
WIRA TUNGGAL (Ep 1 – 300)
WIRA TUNGGAL PHOENIX (Ep 301 – 438)
WIRA TUNGGAL INFINITI (Ep 439 – 498)
WIRA TUNGGAL PENDEKAR LAUT (Ep 499 – 548)
WIRA TUNGGAL FINAL (Ep 1 – 88)
Alam Perwira 1
Alam Perwira 2 Hikayat Maharaja Qin
Alam Perwira 3 Maharaja Petualang
Alam Perwira 4 Naga Wira
Alam Perwira 5 Raja-Raja Perwira
Alam Perwira 6 Raja Rembulan Sakti
Alam Perwira 7 Pembela Delapan
Senjata Misteri 2
Senjata Misteri 4
Alam Perwira (1 -163) Tamat

PENAFIAN.

Pautan komik Hong Kong adalah pautan yang berasal dari laman facebook yang bukan dimiliki oleh admin onlajer.com
Admin onlajer.com hanya berkongsi pautan untuk kemudahan para pengunjung laman sesawang .

Untuk sebarang bantahan ataupun cadangan anda boleh hubungi saya melalui pautan hubungi saya atau email ke onlajer@gmail.com.

HOT OFFER

Nak tahu macam mana nak start letak barang dekat shopee…
Jom download panduan percuma letak barang niaga dekat shopee.
Sebelum link ini ditutup  jom ambil peluang
Sekarang!
http://bit.ly/2NPYVJg

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

23 Comments

  1. papa mifz June 8, 2013
  2. titan
    Twitter:
    June 9, 2013
  3. auc
    Twitter:
    June 9, 2013
  4. kakiblog June 9, 2013
  5. Hairul Hissam June 9, 2013
  6. Hafizul
    Twitter:
    June 9, 2013
  7. PerenLee June 9, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      June 10, 2013
  8. TehR
    Twitter:
    June 10, 2013
  9. Rina June 12, 2013
  10. faizul
    Twitter:
    June 13, 2013
  11. PerenLee June 18, 2013
  12. dean October 30, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers like this: